Als barbier bieden wij tijdens een scheerbeurt graag de beste zorg voor het beste resultaat. Scheren is meer dan enkel met een scheermes en wat zeep je baardharen verwijderen. Zo is onder andere je huid een belangrijke factor die het resultaat van je scheerbeurt mee bepaalt. Psoriasis, eczeem, scheerbrand, schilfertjes, ingegroeide baardharen, jeuk en roodheid na het scheren… het zijn veel voorkomende huidproblemen die het scheren bemoeilijken. Hierdoor blijft het scheren delicaat.
We vinden het belangrijk dat een scheerbeurt ook thuis voor iedereen aangenaam is. Daarom geven we graag wat informatie.
Een vlotte scheerbeurt met een goed resultaat vraagt tijd. Voorzorg en nazorg zijn uiterst belangrijk om beschadiging van je huid te voorkomen, zeker voor mensen met een gevoelige huid. Een belangrijke voorzorg is het aanbrengen van een pre-shave. Het gebruik van een pre-shave helpt om de haren en de huid voor te bereiden op je scheerbeurt. Pre-shave beschermt de huid en zorgt ervoor dat je mes vlotter gaat glijden tijdens het scheren. Je gaat pas inzepen nadat je de pre-shave hebt aangebracht. Zorg eerst dat de haren goed nat zijn, hierdoor worden ze zacht en gemakkelijker om af te scheren. Dat doe je door met warm water of een warme handdoek je gezicht nat te maken voor je de pre-shave aanbrengt. 
Hieronder vind je de nodige uitleg over hoe en waarom je een pre-shave gebruikt.

Meer video’s